Απαισόδοξος εμφανίστηκε από το βήμα του συνεδρίου Auditing-Consulting-Advisory Services που διεξάγεται σήμερα στην Αθήνα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας«Η χώρα, το 2014, μετά από 6 χρόνια βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, επέστρεψε σε θετικό ρυθμό μεγέθυνσης, υψηλότερο και από τις εκτιμήσεις, ενώ προβλεπόταν να είναι ακόμη υψηλότερος το 2015, υπερβαίνοντας το 2,5%. Δυστυχώς, όμως, σήμερα η επίτευξη αυτού του στόχου δεν φαίνεται εφικτή. Η χώρα κινδυνεύει να «βουτήξει» και πάλι στην ύφεση», ανέφερε στο συνέδριο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός. 

"Η κατάσταση χειροτερεύει και τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται από εβδομάδα σε εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας να μην είναι ευοίωνες. Την ίδια περίοδο, μάλιστα, που σε Ευρωπαϊκό επίπεδο οι ρυθμοί οικονομικής μεγέθυνσης βελτιώνονται και το κόστος δανεισμού συρρικνώνεται εξαιτίας του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και της εξαιρετικά διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, που επενεργούν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών χρηματοδότησης. Εξελίξεις, στις οποίες δεν μπορεί να συμμετάσχει η χώρα μας" επεσήμανε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του. 

Ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε επίσης ότι "επιβάλλεται η Κυβέρνηση να επιδείξει υπευθυνότητα και ρεαλισμό. Να αφήσει στην άκρη την «επικοινωνιακή διαχείριση» των προβλημάτων και να κινηθεί γρήγορα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Να υλοποιήσει, άμεσα, τις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει μέσω της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και να συγκρουστεί με τις ιδεοληψίες της, όχι με τους εταίρους. Άλλωστε, η πορεία της χώρας εντός της Ευρωζώνης και η αναζήτηση εφικτών λύσεων εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου, πρέπει να γίνεται λόγω και έργω. Λύσεις, που πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής στρατηγικής, με στόχο την επίτευξη δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης, με κοινωνική συνοχή".