Ανοιχτό το ενδεχόμενο μη πληρωμής των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των πιστωτών άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

«Από την στιγμή που έχεις πόλεμο χρησιμοποιείς όλα τα μέσα, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας σε σχέση με τον ελληνικό λαό και από εκεί και πέρα εάν μας ζορίσουνε πολύ οι εταίροι μας και δανειστές μας, οι εκβιαστές πλέον, δεν θα πληρώσουμε κάποια από τα ομόλογα τα δικά τους» δήλωσε στον ρ/σ Παραπολιτικά ο κ. Πολάκης.  

Σημείωσε, επίσης   , ότι «δεν είναι σίγουρο ότι θα πληρώσουμε τα ομόλογα του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που λήγουν τον Ιούνη», ενώ υπενθύμισε ότι εδώ και ένα χρόνο έχουν να δώσουν λεφτά, «που ήταν υποχρεωμένοι με βάση τη συμφωνία να δώσουν και δεν τα δίνουν». 

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Δεν θα στραγγίξουμε εμείς το σύμπαν για να πληρώνουμε αυτούς από τη στιγμή που μας εκβιάζουν στο θέμα της ρευστότητας. Έχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.  

Διευκρινίζοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «πορτοκαλιές» όσα θα προκύψουν από τη συνάντηση του Τσίπρα με τον επικεφαλής της Gazprom.