Για αφόρητη υποκρισία της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι ενώ είχε πει ότι δεν θα κυβερνήσει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μέχρι στιγμής έχει υπογράψει ήδη δυο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

Θυμάστε τι έλεγε η κυρία Κωνσταντοπούλου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε υπογράψει η προηγούμενη Κυβέρνηση; Έλεγε επί λέξει 'Η Δημοκρατία δεν καταλύεται μόνο με τανκς'.

Ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι «η χώρα έχει περιέλθει σε αυτό το αδιέξοδο που αναγκάζει την Κυβέρνηση να βρει λεφτά με αυτόν τον κατάφωρα αντισυνταγματικό τρόπο». 

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα ποτέ άλλοτε δεν είχε καταφέρει να απομονώσει στρατηγικούς συμμάχους με τόσο προκλητικό τρόπο, «όπως κάναμε με τη ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ». 

Μάλιστα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ  είχαν περάσει τα μηνύματα στην Κυβέρνηση: «Δεν γνώριζε η Κυβέρνηση τη μεγάλη ευαισθησία των ΗΠΑ στα θέματα της τρομοκρατίας; Δεν γνώριζε η Κυβέρνηση ότι πέντε Αμερικάνοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη 17 Νοέμβρη, δυο εκ των οποίων έχουν δολοφονηθεί από το Σάββα Ξηρό; ... Έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία είτε με σχέδιο, είτε λόγω απελπιστικής ασχετοσύνης οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό». 

Ακόμη, στην ίδια συνέντευξη, είπε, ότι στο νομοσχέδιο το οποίο έγινε νόμος του Κράτους, η Κυβέρνηση ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των αντιεξουσιαστών.  «Πόσο ισχυρά είναι τα γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρώσει η Κυβέρνηση στον αντιεξουσιαστικό χώρο για να φτάνει στο σημείο να μην λογαριάζει τη σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ; Μένω άφωνος».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε, σύντομα, πολιτικές εξελίξεις: «Φοβάμαι ότι οι πολιτικές εξελίξεις ενδεχομένως να έρθουν νωρίτερα από το καλοκαίρι. Ο Μάιος θα είναι εξαιρετικά δύσκολος για τη χώρα. Αν δεν σοβαρευτεί η κυβέρνηση να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό, οι εξελίξεις για τη χώρα θα είναι απρόβλεπτες».