Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η επαφή έγινε προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ σχετικά με τις τραγικές πλέον διαστάσεις που παίρνουν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, τα οποία φτάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας, ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις, η οικονομική κρίση και η πολιτική των κυβερνήσεων ευθύνονται για το γεγονός ότι χιλιάδες κατατρεγμένοι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και το θάνατο, κατακλύζοντας τις ακτές της Ελλάδας και άλλων χωρών της Μεσογείου. 

Τόνισε τη θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη απειθαρχίας στον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Συνθήκη Σένγκεν, που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, όπως και την ανάγκη να μη συμμετέχουν ελληνικά στρατεύματα σε επεμβάσεις και αποστολές.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ για τις προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη.