Σόιμπλε: Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη (Bίντεο)

Σόιμπλε: Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη (Bίντεο)

Διορία μέχρι και τις 30 Ιουνίου έχει η Ελλάδα, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανία Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που υποστήριξε πως η χώρα μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη. 

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg στις 15 Απριλίου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επικαλέστηκε πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ για τις χώρες που εφάρμοσαν με τον καλύτερο τρόπο τις μεταρρυθμίσεις. 

«Αυτές ήταν οι χώρες που βρίσκονταν σε πρόγραμμα» είπε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε:

Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιραλνδία, ακόμα και η Κύπρος και η Ελλάδα. Όλες επέτυχαν μια πολύ καλή ανάκαμψη. Αυτό πολλές φορές δεν γίνεται τόσο γρήγορα όσο θέλουν οι πολίτες, αλλά και πάλι υπάρχει πρόοδος. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε σταθερή εξέλιξη στην Ελλάδα. 

«Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό δρόμο για την ανάκαμψη, κάτι που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι» συνέχισε ο ίδιος και επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα αν δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους τρεις θεσμούς, λέγοντας πως έχει διορία μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Το πρόγραμμα παρατάθηκε δύο φορές. Η τρέχουσα παράταση είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου και έχουν χρόνο μέχρι τότε. Πρέπει να ληφθεί απόφαση μέχρι τις 30 Ιουνίου αν η Ελλάδα θέλει να κάνει χρήση των πόρων που είναι ακόμα διαθέσιμοι από το πρόγραμμα» υπογράμμισε.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε πως το μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη μακροπρόθεσμα δεν είναι η δημοσιονομική πειθαρχία αλλά η ανταγωνιστικότητα:

Το πρόβλημα είναι ότι εμείς στην Ευρώπη πρέπει να πείσουμε τους ανθρώπους και σε πολιτικό επίπεδο και αυτό είναι πολύ δύσκολο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, από τη στιγμή που ο ρυθμός προσαρμογής είναι πολύ αργός. Η πραγματική πρόκληση δεν είναι η δημοσιονομική πειθαρχία αλλά να κάνουμε κάθε χώρα ανταγωνιστική. Αυτό είναι το πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο