current views are: 1

21 Απριλίου 2015
Δημοσίευση14:05

Χρυσοβελώνη: Θα υπάρξει αίσιο τέλος στη διαπραγμάτευση – «Ανοιχτό» το δημοψήφισμα

«Ανάμεσα στην επιβίωση του λαού και τα μέτρα λιτότητας, θα προτάξουμε το πρώτο», τόνισε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δημοσίευση 14:05’
αρθρο-newpost

«Ανάμεσα στην επιβίωση του λαού και τα μέτρα λιτότητας, θα προτάξουμε το πρώτο», τόνισε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Ανάμεσα στην επιβίωση του λαού και τα μέτρα λιτότητας, θα προτάξουμε το πρώτο», τόνισε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίστηκε αισιόδοξη για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

«Δεν βλέπω να πηγαίνουμε σε εκλογές, θεωρώ ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια εκλογική διαδικασία. Θα υπάρξει αίσιο τέλος στη διαπραγμάτευση, απλώς οι δανειστές προσπαθούν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια και να δημιουργήσουν ασφυξία γύρω από την Ελλάδα. Στην αδόκιμη περίπτωση που δεν κλείσει η διαπραγμάτευση με αίσιο τρόπο, τότε σωστά είπε ο κ. Μητρόπουλος ότι αν πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις, τότε ο λαός θα πρέπει να εκφραστεί μέσω ενός δημοψηφίσματος», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Χρυσοβελώνη. 

Σε άλλο σημείο, εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και τη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας:

Η Νέα Δημοκρατία σπεκουλάρει προκλητικά και ρίχνει λάδι στη φωτιά. Σπέρνει στους έλληνες πολίτες πανικό. Στην παρούσα φάση της δύσκολης διαπραγμάτευσης, θα έπρεπε να υπάρχει νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση από την αντιπολίτευση και κυρίως από τη ΝΔ και να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Αν δεν μπορούν να αντέξουν αυτό που προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση, να καθίσουν στην άκρη κι ας περιμένουν καρτερικά. Το να σπέρνουν τον πανικό και τον τρόπο είναι εκείνο που οδήγησε τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται και που οδήγησε τη ΝΔ σε αυτά τα ποσοστά στις εκλογές.

Όσον αφορά στην αντίδραση των ΗΠΑ στη διάταξη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., δήλωσε:

Εξ’ αρχής είχαμε πει ότι η διάταξη για τον Σάββα Ξηρό δεν θα έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Είναι σαφές ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να λάβει δραστικότατα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών των κρατουμένων. Η συγκεκριμένη διάταξη είχε τελείως διαφορετική μορφή, δεν είχε αυτή που έχει τώρα. Η ψήφισή της ήταν η ύστατη υποχώρηση που μπορούσαμε να κάνουμε και το πράξαμε γιατί κρίναμε ότι στην παρούσα φάση της επίπονης διαπραγμάτευσης, η οποία θα καθορίσει το μέλλον της χώρας. Δεν θα θέλαμε να διαταράξουμε τη συνοχή της κυβέρνησης και να δημιουργήσουμε κλυδωνισμούς.

«Ο Ξηρός δεν δέχεται ούτε το ‘βραχιολάκι’, ούτε την κράτηση υπό κατ΄ οίκον περιορισμό, επομένως συζητάμε αυτή τη στιγμή χωρίς να υπάρχει θέμα», σημείωσε και πρόσθεσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση έδινε άδεια σε τρομοκράτες και μετά τους ψάχναμε».

Ακόμη, είπε πως «η αντίδραση των ΗΠΑ ήταν αναμενόμενη, αλλά δεν ξέρω αν ήταν δικαιολογημένη τέτοια μεγάλη αντίδραση και τέτοια παρέμβαση» και συμπλήρωσε ότι:

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συνάντησε τον αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, για να του δώσει κάποιες διευκρινίσεις, αλλά αυτό το θέμα παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις και λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας.


σχετικα αρθρα