Την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι συζητήσεις για τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου που θα διασχίζει την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Gazprom. 

«Μια ελληνορωσική σχέση δυνατή και ισχυρή μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή μας και τον ευρωπαικό χώρο. Ο αγωγός θα είναι προς όφελος της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, σημείωσε ωστόσο ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά που όπως είπε βρίσκονται σε καλό σημείο. «Δεν υπογράφουμε τίποτα σήμερα ελπίζουμε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με όφελος για την Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το έργο του αγωγού θα γίνει με τρόπο απολύτως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο, ενώ αναφέρθηκε και στον  ΤΑΡ ο οποίος θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο. «Δεν δικαιολογείται η Ε.Ε. να δίνει άδεια στον TAP και να μην δώσει σε έναν αγωγό που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα φτάνει στη Fyrom σύμφωνα με τις κοινοτικές προδιαγραφές» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.