Η ΕΕ παρότρυνε στην κυβέρνηση να μεταφέρει τα αποθεματικά αποκάλυψε σήμερα αξιωματούχος της ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι θεσμοί είχαν παροτρύνει την Αθήνα να προχωρήσει σε μια πιο κεντρική διαχείριση της ρευστότητάς της.   

Σε ερώτηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου σε ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ για την κάλυψη των ταμειακών της αναγκών, εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι η υλοποίηση της απόφασης αυτής ήταν πάγιο αίτημα των θεσμών και ότι ανάλογες ρυθμίσεις προβαίνουν και άλλα κράτη-μέλη όπως π.χ. η Ολλανδία.

Σε ερώτηση αν υπάρχει πλήρης εικόνα για τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, αφού διευκρίνισε ότι σε ανάλογου χαρακτήρα ζητήματα καμία χώρα δεν έχει επιτύχει την απόλυτη διαφάνεια, επισήμανε ότι για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα ως προς τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα πρέπει προηγουμένως να έχει υπάρξει συνολική συμφωνία για όλο το φάσμα των κρατικών δαπανών και εσόδων.