Ως όπλο για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το πρόβλημα ρευστότητας χαρακτήρισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των ταμείων και των ΟΤΑ

«Αν δεν προχωρούσαμε στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των φορέων θα μας έλειπαν χρήματα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Γιώργο Παπαδάκη. 

«Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η ΠΝΠ είναι ένα επιπλέον όπλο για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το πρόβλημα ρευστότητας» συμπλήρωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Μια κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίζει τις εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης υποστηρίζοντας ότι «δεν προκαλείται κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα στους δήμους».


Ο κ. Σακελλαρίδης πρόσθεσε πως η κυβέρνηση κάνει ότι χρειάζεται για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ενώ για τις έντονες αντιδράσεις δημάρχων και περιφερειαρχών είπε ότι « πρέπει να καταλάβουν την κατάσταση».

Ο κ. Σακελλαρίδης, επισήμανε ότι δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για στάση πληρωμών δεν έχουν βάση, ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολλά βήματα για μια αμοιβαία λύση και τώρα αναμένεται η στάση της άλλης πλευράς. 

Παντως , εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν στην ουσία δημοψήφισμα.