Στην εντατική μέχρι τον Ιούνιο φαίνεται πως θα παραμείνει η χώρα καθώς σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους δεν αναμένεται κάποια νέα συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής στη Ρίγα της Λετονίας. 

Σύμφωνα λοιπόν με τον Τόμας Βίζερ,επικεφαλής του Euro Working Group, η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων κατά τη συνεδίαση του Eurogroup την Παρασκευή, δήλωσε ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, προσθέτοντας ότι η χώρα θα μπορούσε να παραμείνει φερέγγυα μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Τόμας Βίζερ δήλωσε ότι η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων τον επόμενο μήνα.

«Το ρολόι χτυπά. Δεν θα υπάρξει νέα λίστα στη Ρίγα, αλλά κατά τη διάρκεια του Μαΐου θα πρέπει αυτή να καταρτισθεί οριστικά. Ηδη η κατάσταση της ρευστότητας είναι λίγο πιεστική, αλλά (η ρευστότητα) μπορεί να είναι επαρκής μέχρι τον Ιούνιο», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος στο αυστριακό δίκτυο ORF.

«Εχω τη βασική πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν ακόμη να ολοκληρωθούν επιτυχώς», πρόσθεσε ο Τόμας Βίζερ.

Το Euro Working Group θα πραγματοποιηθεί σήμερ στις 3 το μεσημέρι όπου θα γίνει μια πρώτη επισκόπηση των έως σήμερα διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς σε επίπεδο Brussels Group. 

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναχώρησε ήδη από την Αθήνα για τη Ρίγα της Λετονίας, όπου την Παρασκευή θα διεξαχθεί το άτυπο Eurogroup