current views are: 1

22 Απριλίου 2015
Δημοσίευση12:41

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι δύο ισχυροί πόλοι μέσα στην ΕΕ

«Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν μέλλον λαμπρό στην ΕΕ και πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να είναι δυο ισχυροί πόλοι ανεξαρτησίας, αλλά μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην ΕΕ», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δημοσίευση 12:41’
αρθρο-newpost

«Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν μέλλον λαμπρό στην ΕΕ και πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να είναι δυο ισχυροί πόλοι ανεξαρτησίας, αλλά μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην ΕΕ», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν μέλλον λαμπρό στην ΕΕ και πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να είναι δυο ισχυροί πόλοι ανεξαρτησίας, αλλά μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην ΕΕ», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκανε τη δήλωση, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ της Ελλάδας και δανειστών της, η επιλογή θα πρέπει να είναι εκλογές ή δημοψήφισμα .

«Δεν θα ήθελα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου να κάνω δηλώσεις για το ελληνικό πρόβλημα», είπε.

Χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη ειλικρινή και ουσιαστική. «Υπάρχει μια επαφή με τον Πρόεδρο, που μας επιτρέπει να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Μιλήσαμε και για την οικονομία, μιλήσαμε και για το εθνικό θέμα, μιλήσαμε και για την Ελλάδα, μιλήσαμε για αυτά που περιμένουμε από απέναντι», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος για την Ελλάδα και την Κύπρο, σημειώνοντας πως αναφέρεται κυρίως στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

«Είπα στον Πρόεδρο ότι μια παλιότερη δήλωσή του ότι “είναι καλύτερο να είσαι ωφέλιμος παρά ευχάριστος” πρέπει να είναι ο οδηγός μας στις συζητήσεις και με την Ευρώπη. Δεν είναι τόσο σημαντικό να χαϊδεύεις τα αυτιά του κόσμου. Το σημαντικό είναι να είσαι ουσιαστικός για την πατρίδα σου», επεσήμανε.

Για το Κυπριακό δήλωσε ότι «ένα σχέδιο θα το συζητήσει η τουρκική πλευρά, η τουρκοκυπριακή πλευρά εννοείται και η ελληνοκυπριακή πλευρά, ο κυπριακός λαός. Αυτό είναι το σημαντικό».

Οι εξελίξεις καθορίζονται από τον Κυπριακό λαό, από τους Τουρκοκύπριους και από τους Ελληνοκύπριους, ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως «σε αυτή τη λογική οι Έλληνες πρέπει να δούμε τις αποφάσεις των Ελληνοκυπρίων, της ηγεσίας των Κυπρίων εδώ, και αναλόγως θα πράξουμε».

Επίσης, δήλωσε ότι η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνει η Κύπρος είναι να φύγουν οι ξένοι στρατοί και ο στρατός κατοχής. «Η Τουρκία δεν έχει λόγο να καθορίζει τις εξελίξεις είτε δια του στρατού, είτε δια των διαπραγματεύσεων», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης είχε χωριστές συναντήσεις με τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Τον κ. Θεοδωράκη συνόδευε ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλιάς και η διπλωμάτης της Ελληνικής πρεσβείας, Στέλλα Παπαδή.


σχετικα αρθρα