«Σε αυτή την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης ο καθένας προσπαθεί να πάρει ό,τι γίνεται περισσότερο αλλά κανέναν δεν συμφέρει η ολοκληρωτική ρήξη», είπε ο κ. Τάσος Κορωνάκης. 

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου, είπε πως «βρισκόμαστε σε μια πολιτική διαπραγμάτευση». 

«Η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που ήταν δύσκολος συμβιβασμός είχε δύο κανόνες που προσπαθούσε να υλοποιήσει ότι εμείς θα σεβαστούμε στόχους ακόμα και αν διαφωνούμε και και εκείνοι θα σεβαστούν την εντολή που έχουμε λάβει εμείς
από τον ελληνικό λαό», τόνισε και πρόσθεσε πως «η ελληνική πλευρά από την αρχή παρουσίασε αμέσως μια πρώτη λίστα μεταρρυθμίσεων τη λίστα Βαρουφάκη που κρίθηκε ως επαρκές σημείο εκκίνησης». 

Όπως τόνισε εκείνοι «αμφισβητούν το δεύτερο μέρος της συμφωνίας ότι θα σεβαστούν την εντολή του ελληνικού λαού, ζητώντας μια σειρά από μέτρα».  

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών είπε πως «αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να μιλάμε για την επόμενη μέρα, με βάση την εκτίμηση που έχουμε ότι δεν μας συμφέρει η ρήξη, θα οδηγηθούμε σε λύση». 

Τέλος αναφορικά με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου είπε «δεν έρχεται στη Βουλή μετά 40 μέρες, αλλά σήμερα συζητείται στην επιτροπή και αύριο στην ολομέλεια για να μην υπάρχει ζήτημα αντιδημοκρατικής εκτροπής». «Θέλουμε με επείγοντα τρόπο να εξασφαλίσουμε ένα επιπλέον όπλο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει ενός κρίσιμου Eurogroup που έχουμε μπροστά μας», κατέληξε.