Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group

Οι ομάδες των τεχνοκρατών αντάλλαξαν στοιχεία προκειμένου να εξειδικεύσουν τη λίστα των μεταρρυθμίσεων και να οριστικοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής τους. Στόχος είναι να υπάρξει σύντομα η συμφωνία που θα ξεκλειδώσει την ρευστότητα.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συνάντηση του Brussels Group στα γραφεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.  

Κατά την πρωινή συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με τους Έλληνες αξιωματούχους, έγινε ανακεφαλαίωση των σημαντικότερων σημείων των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν κατά το προηγούμενο τετραήμερο.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης έχει ήδη αναχωρήσει για τη Ρίγα της Λετονίας, όπου και θα έχει συναντήσεις με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Σκιά στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ταμειακή εξάντληση της χώρας, μετά και την αναγκαστική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων όλων των φορέων του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ενδεικτική της κατάστασης ήταν η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ότι χρειάζεται ακόμη 400 εκατ. ευρώ για τους μισθούς και τις συντάξεις Απριλίου, χρήματα ωστόσο που «βρέθηκαν» λίγες ώρες μετά.

Η Αθήνα ελπίζει σε μια έκθεση προόδου από τους θεσμούς, ώστε να εξασφαλίσει μια θετική πολιτική δήλωση από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και να ανοίξει οδρόμος για την οριστική συμφωνία έως τις 30 Ιουνίου.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε χθες την πεποίθηση ότι συμφωνία θα υπάρξε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει απαραίτητα την Παρασκευή».