«Εμείς δεν λέγαμε κάθε φορά που ερχόταν μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ότι επιστρέφει η χούντα, αυτοί το έλεγαν», δήλωσε η Άννα Ασημακοπούλου.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε:

Και η κυρία Κωνσταντοπούλου στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή δεσμεύτηκε ότι δεν θα έρχονται νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος, δεν θα έρχονται άσχετες τροπολογίες σε νομοσχέδια και δεν θα υπάρχουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Ακόμη, η κυρία Ασημακοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτική υποκρισία».

«Εμείς θέλουμε να βγει η Ελλάδα από την κρίση και το Μνημόνιο, να πάει παρακάτω και να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε ανταγωνιστική χώρα. Ο λαός έκανε μια συγκεκριμένη επιλογή, αλλά αυτό δεν αλλάζει τι θέλουμε εμείς. Βεβαίως θα στηρίξουμε ότι είναι καλό για τη χώρα, αλλά η διαπραγμάτευση είναι στα χέρια της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν έχουμε δει στη Βουλή τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», σημείωσε και επεσήμανε:

Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μια διαπραγμάτευση, που ακόμα δεν έχει αποτέλεσμα. Το απτό αποτέλεσμα που βλέπουμε είναι η εσωτερική στάση πληρωμών, μια αγορά που έχει πεθάνει και τώρα βλέπουμε και εσωτερικό, αναγκαστικό δανεισμό. 

«Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε με τη διαβεβαίωση ότι δεν θέλουμε τα λεφτά των δανειστών, μάλλον τα θέλουμε. Πήγαμε στην Κίνα, δεν είδα λεφτά, ήρθαν οι Ρώσοι, δεν είδα χρήματα», τόνισε.

«Είναι προφανές ότι για να καταφεύγει η κυβέρνηση σε αναγκαστικό, εσωτερικό, πραξικοπηματικό δανεισμό, πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη. Μπορεί να μας πει την αλήθεια για το πού πάει η κατάσταση; Μπορούμε να μάθουμε τους όρους της συμφωνίας με τους δανειστές;», είπε η κυρία Ασημακοπούλου.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «απίστευτες» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, και δήλωσε:

Εάν ήμουν βουλευτής της συμπολίτευσης και είχε κάνει παρόμοια δήλωση ο κ. Στουρνάρας ή ο κ. Σταϊκούρας, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έλεγα.

Τέλος, η ίδια δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο