Η Ελλάδα μπορεί να βρει αρκετούς πόρους ώστε να τηρήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις μέχρι τον Ιούνιο, ανέφεραν Ευρωπαίοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υποβαθμίζοντας τους φόβους για χρεοκοπία,μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το πρακτορείο υποχωρούν οι ελπίδες για συμφωνία με τους πιστωτές που θα απελευθέρωνε νέα κονδύλια. 

Την ίδια ώρα πηγές κοντά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέψευδαν δημοσίευμα ότι η ΕΚΤ θα έσφιγγε τα λουριά προς τις ελληνικές τράπεζες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής του EuroWorking Group – που ετοιμάζει την ατζέντα της συζήτησης για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης- δήλωσε η πως η Αθήνα δεν θα καταθέσει νέα λίστα μεταρρυθμίσεων στην προσεχή συνεδρίαση της Παρασκευής, ωστόσο η χώρα θα μπορέσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της μέχρι τον Ιούνιο.

«Η κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα είναι λίγο στενή, ωστόσο θα αρκεί μέχρι τον Ιούνιο» δήλωσε ο Τόμας Βίζερ στην αυστριακή τηλεόραση. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είπε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ύψους 2,5 δισ. ευρώ μέσω εσωτερικού δανεισμού, ούτως ώστε να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου.