current views are: 3

22 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:02

Διάλογοι απείρου κάλλους στη Βουλή για την ΠΝΠ

Δεν πρόλαβε καλά καλά να αρχίσει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη ΠΝΠ που μεταφέρει στη ΤτΕ τα αποθεματικά των φορέων του δημοσίου και η κατάσταση πραγματικά ξέφυγε από κάθε όριο.

Δημοσίευση 16:02’
αρθρο-newpost

Δεν πρόλαβε καλά καλά να αρχίσει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη ΠΝΠ που μεταφέρει στη ΤτΕ τα αποθεματικά των φορέων του δημοσίου και η κατάσταση πραγματικά ξέφυγε από κάθε όριο.

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Δεν πρόλαβε καλά καλά να αρχίσει η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη ΠΝΠ που μεταφέρει στην ΤτΕ τα αποθεματικά των φορέων του δημοσίου και η κατάσταση πραγματικά ξέφυγε από κάθε όριο. Ήδη η συνεδρίαση διακόπηκε δύο φορές, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι ο προεδεύων, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος κάλεσε την… ασφάλεια για να απομακρύνει την αντιπροσωπεία των δημάρχων. 

Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, τα αίματα άναψαν με αφορμή την πρόθεση του προέδρου της επιτροπής να δώσει το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα για να μιλήσει επί της διαδικασίας. Αυτό ήταν! Ξεκίνησε μια απίστευτη διελκυστίνδα με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις στο προεδρείο και τον κ. Διαμαντόπουλο να αμύνεται. 

«Δεν πρέπει να μιλήσει ο υπουργός! Πρέπει να συνεννοηθούμε επί της αρχής και μετά να πάρει το λόγο ανατρέπετε τον κανονισμό», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει απευθυνόμενος στον υπουργό: «Εμείς είμαστε αντιπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ;».

«Έχει δίκαιο ο Πανούσης που αναρωτιέται πως σας ψηφίζουν», είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον Πρόεδρο μέσα σε πανδαιμόνιο.

Πάντως η κατάσταση εκεί που πήγε να ηρεμήσει εκτροχιάστηκε ξανά, καθώς η πρόταση του υπουργού ήταν η συζήτηση να ολοκληρωθεί σε μια συνεδρίαση. Τελικά διεκόπη δύο φορές εν μέσω έντασης και, κατά πληροφορίες, πολλών… «γαλλικών». Όρθιος ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απαιτούσε από τον Υπουργό να καθίσει κάτω.

«Πρόκειται για τον αθλιότερο χουλιγκανισμό που έχει συμβεί», είπε ο κ. Διαμαντόπουλος διακόπτοντας τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

 

 


σχετικα αρθρα