Το αν θα καταλήξουν οι ελληνικές αρχές σε συμφωνία με τους θεσμούς είναι πολιτική απόφαση, δήλωσε ο Νίκος Θεοχαράκης.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπορσωπείας στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group, τόνισε πως υπάρχει ακόμα απόσταση που πρέπει να καλυφθεί και ότι υπάρχουν ακόμη πολλές διαφορές, που πρέπει να γεφυρωθούν. 

«Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές, οι οποίες θα πρέπει να γεφυρωθούν αν τελικά αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε για το θέμα αυτό», επεσήμανε.

«Δεν είναι πολλές οι μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας. Τις προσεχείς ημέρες πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας», σημείωσε και πρόσθεσε πως τα «αγκάθια» που παραμένουν στις διαπραγματεύσεις αφορούν το ασφαλιστικό και τα εργασιακά και κυρίως το θέμα του κατώτατου μισθού.

«Η συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές πρέπει να υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν πιστωτικό γεγονός», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαράκης. 

Την ίδια ώρα, κοινοτικές πηγές, μετά τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο, αλλά υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση.