«Κανείς δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο έναν τρομοκράτη» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που υπενθύμισε πως και οι ΗΠΑ έχουν απελευθερώσει κρατούμενους για ανθρωπιστικούς λόγος από το Γκουαντάναμο. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Καμμένος υπενθύμισε ότι οι ΑΝΕΛ είχαν θέσει ως προϋπόθεση την ηλεκτρονική παρακολούθηση για το νοσοκομείο ή για τον κατ΄ οίκο περιορισμό.

«Η ηλεκτρονική παρακολούθηση», πρόσθεσε, «είναι ένα μέσο που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο» και συνέχισε:

Κανείς δεν θέλει να αφήσει ελεύθερο έναν τρομοκράτη αλλά υπάρχουν έγκλειστοι, μεγάλης ηλικίας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε περαιτέρω ότι κακώς υπήρξε ανησυχία από την πλευρά των ΗΠΑ καθώς και οι ίδιες έχουν προχωρήσει σε αποφυλακίσεις κρατουμένων για ανθρωπιστικούς λόγους ενώ απέδωσε τις εσωτερικές αντιδράσεις σε μικροπολιτικά συμφέροντα.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ πρόσφατα αποφυλάκισαν από το Γκουαντάναμο πολλούς ηγέτες ακραίων οργανώσεων που είχαν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους για λόγους ανθρωπιστικούς, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να είναι απόλυτα σαφές ότι δεν πρόκειται για μια ενέργεια που έχει να κάνει με τον Σάββα Ξηρό, αλλά μια ενέργεια η οποία έχει να κάνει με την οργάνωση των φυλακών».