Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει η ελληνική κυβέρνηση και φυσικά η χώρα από το στράγγισμα των ταμείων του κράτους θα περιγράψει στο σημερινό του ραντεβού με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για υπεκφυγές και έχει αποφασίσει να περιγράψει στην Άνγκελα Μέρκελ την πραγματική δεινή οικονομική κατάσταση για να ζητήσει να ανοίξει η κάνουλα της χρηματοδότησης για την χώρα προτού υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα και την ευρωζώνη. 

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει στην Γερμανίδα Καγκελάριο με την γλώσσα της αλήθειας και να της περιγράψει πως η κατάσταση είναι οριακή, επομένως δεν επιτρέπει νέα παράταση της διαπραγμάτευσης και άλλες καθυστερήσεις. 

Δηλαδή θα ζητήσει να κλείσει η συμφωνία και να απελευθερωθεί άμεσα η ρευστότητα για να αναπνεύσει η χώρα με την υπενθύμιση ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του δεν επιθυμούν την ρήξη αλλά έναν έντιμο συμβιβασμό ο οποίος ωστόσο δεν μπορεί να στηρίζεται στην τήρηση συμφωνιών της προηγούμενης κυβέρνησης από τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει εξ αρχής αποστάσεις. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πει στην κ. Μέρκελ ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την συμφωνία όμως αυτή δεν μπορεί να στηρίζεται σε εκβιασμούς και απειλές περί grexit την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει θέσει τέσσερις κόκκινες γραμμές επιδιώκοντας να μεταθέσει τα μεγάλα και δισεπίλυτα θέματα για τον Ιούνιο. «Ε δεν γίνεται σε δύο μήνες να λύσουμε το ασφαλιστικό» λένε κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζοντας με νόημα ότι την ώρα που η Ελλάδα εμφανίζεται απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις της και καταβάλει όλες τις δόσεις των δανείων, οι δανειστές δεν της έχουν δώσει καμία οικονομική βοήθεια τον τελευταίο χρόνο. 

«Αυτό θα πρέπει να σταματήσει» θα πει ο Τσίπρας στην Μέρκελ ζητώντας επίσπευση στην διαπραγμάτευση και όχι τεχνητές καθυστερήσεις που φέρνουν την ελληνική οικονομία σε ακόμη πιο δυσχερή θέση.