Μια άλλη οπτική στα λεγόμενα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που δήλωσε χτες ότι ο Δημήτρης Σταμάτης είχε ζητήσει από τον Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις περασμένες εκλογές, έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κουβέλης ερωτηθείς γιατί αρνήθηκε την πρόταση,

«Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κ. Σαμαρά να δικαιολογήσει τη δική του πολιτική. Επέλεξε ωστόσο να βγει στις αγορές και... πήρε ένα μηδενικό. Ο κ. Σαμαράς είχε προαποφασίσει ότι θα πάει σε εκλογές. Δεν είχα καμία ενημέρωση μέχρι που είδα το επίμαχο δημοσίευμα της Καθημερινής.

Πράγματι συναντήθηκα με τον κ. Δημήτρη Σταμάτη αλλά δεν συζητήσαμε κάτι συγκεκριμένο. Δεν συζήτησαμε τίποτα για την υποψηφιότητα του ΠτΔ. Δεν με πήρε καν τηλέφωνο ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κ. Βενιζέλος να μου θέσουν το θέμα. Νύξεις όμως ότι έγιναν συζητήσεις με πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν τις αποκλείω».

Ο κ. Κουβέλης επίσης σημείωσε ότι στο συνέδριο του Οκτωβρίου στη ΔΗΜΑΡ είχαν αποφασίσει να μην ψηφίσουν ΠτΔ, ενώ τόνισε ότι και αν του γινόταν πρόταση για Πρόεδρος δεν θα δεχόταν. «Δεν μετάνιωσα για τίποτα» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνουν σύντομα νέες εκλογές, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε αντίθετος. «Για ποιο λόγο να γίνουν και με ποιο ερώτημα, το ίδιο ισχύει και για δημοψήφισμα. Το ζήτημα είναι η προώθηση της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης για προωθητικό συμβιβασμό. Είναι δύσκολα τα πράγματα για τη χώρα και πρέπει να πάμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό».

Για την περίοδο της προηγούμενης διακυβέρνησης επεσήμανε ότι «Το εφαρμοστικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε οδήγησε σε ασφυξίες. Γινόταν διαπράγματευση όχι όμως με τον τρόπο που έπρεπε να γίνει, πολλές φορές».