Σχεδόν μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν ότι η επίτευξη συμφωνίας μέχρι τις 30 Απριλίου είναι ο στόχος για τον οποίο έγινε η συνάντηση με την κυρία Μέρκελ και ο πρωθυπουργός δεν πήγε για να θέσει «τελεσίγραφα».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, πριν από τη συνάντηση, ότι ο πρωθυπουργός θα τόνιζε στην κυρία Μέρκελ ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το μεγαλύτερο τμήμα των δεσμεύσεων, το 70% όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, και ότι πρέπει και η άλλη πλευρά να τηρήσει τις δικές της υποχρεώσεις. 

Η Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιείται μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία, όπου πάντως δεν αναμένονται μεγάλες εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα. 

Αναφορικά με τις προσδοκίες από το τετ α τετ των δύο ηγετών, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε πως ό,τι συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία της αυριανής συνεδρίασης του Εurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, είναι χρήσιμο.