Ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας, επιτέθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κέλλας:

«Ο υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής, προσπαθώντας να ανασκευάσει τις χθεσινές ψευδείς δηλώσεις του προς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Πιάστηκε διπλά ψευδόμενος. Πρώτο ψέμα: Ισχυρίζεται ότι το έγγραφο δέσμευσης των ταμειακών διαθεσίμων των κρατικών νοσοκομείων δεν φέρει την υπογραφή του. Ή δεν γνωρίζει ο Υπουργός τι συμβαίνει στο Υπουργείο του, ή οφείλει σήμερα κιόλας να ζητήσει την παραίτηση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου του!

Γνωρίζει, βέβαια, ότι δεν φταίει ο Διευθυντής, διότι εκ του νόμου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποστέλλει την εντολή σε όλους τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων. Και πώς μπορούσε να ήταν διαφορετικά! Αντί, λοιπόν, να ρίχνει την ευθύνη στους υπηρεσιακούς παράγοντες, ας ζητήσει συγγνώμη, όχι για την άγνοιά του, αλλά για τα ψεύδη του.

Δεύτερο ψέμα: Ο κ. Κουρουμπλής διαβεβαιώνει ότι δεν είναι υποχρεωτική η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια των Διοικήσεων των νοσοκομείων. Ας διαβάσει ο κ. Υπουργός το έγγραφο του Υπουργείου του προς τις ΥΠΕ με το οποίο ζητά άμεση εφαρμογή της ΠΝΠ που είναι και υποχρέωση των Διοικήσεων των νοσοκομείων».

Ο κ. Κέλλας προσθέτει ότι το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Το γεγονός ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη, οφείλεται στα ταμειακά διαθέσιμα που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά. «Γι’ αυτό το λόγο και επειδή έχει πιαστεί διπλά και τριπλά ψευδόμενος, οφείλει να επιδείξει την ελάχιστη ευθιξία και να παραιτηθεί».