Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το Ποτάμι με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και τα σενάρια περί εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Το Ποτάμι υπενθυμίζει ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε τον Ιανουάριο, ενώ καλεί την κυβέρνηση, εφόσον δεν αισθάνεται ικανή, να το πει για να βρεθεί λύση και συνεχίζει:

Να πάψει πάντως να απειλεί. Γιατί τον μόνο που πλήττουν οι απειλές της είναι την οικονομία και από ό,τι δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία και τον τουρισμό.

Το Ποτάμι κάνει λόγο «αφαίμαξη» των ταμείων των φορέων του Δημοσίου και χαρακτηρίζει «ψέμα ότι τα χρήματα αυτά, απλώς μεταφέρονται από έναν φορέα σε άλλον».

Εκτιμάει ταυτόχρονα ότι προορίζονται για την κάλυψη υποχρεώσεων της κεντρικής κυβέρνησης και είναι αμφίβολο αν θα βρίσκονται στη διάθεση των φορέων τη στιγμή που θα τα χρειαστούν.

«Παίρνουν χρήματα ακόμη και από τα νοσούντα… νοσοκομεία. Και βέβαια καταπατώντας τις υποσχέσεις τους βάζουν χέρι και στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Και όλα αυτά γιατί δε σχεδίασε, δεν προνόησε, δεν τόλμησε», καταλήγει το Ποτάμι.