«Ενίσχυση των μηχανισμών των μηχανισμών δίωξης σηματοδοτούν οι προτάσεις της Κομισιόν για το μεταναστευτικό» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του κατά το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

«Η δέσμη των 10 μέτρων της ΕΕ και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν ούτε καν μέτρα άμεσης ανακούφισης των προσφύγων, των μεταναστών, αλλά αντίθετα σηματοδοτούν την ενίσχυση και την παραπέρα επέκταση των μηχανισμών δίωξης και καταστολής , της Σένγκεν, της Frontex, της Eurojust και βεβαίως εδραιώνουν παραπέρα τους μηχανισμούς του Δουβλίνου που αποτελούν ουσιαστικά και οδηγούν χώρες όπως η Ελλάδα σε αποθήκες ψυχών» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Όλοι εκείνοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις επεμβάσεις, για τους πολέμους, για τις επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα αυτής της πολιτικής τους.

«Δεν χρειάζεται άλλο χάσιμο χρόνου, σήμερα είναι ώρα να κινητοποιηθεί ο λαός. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε.