current views are: 1

24 Απριλίου 2015
Δημοσίευση07:53

Ασημακοπούλου: Πρόθυμη η ΝΔ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε η Άννα Ασημακοπούλου.

Δημοσίευση 07:53’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε η Άννα Ασημακοπούλου.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε η Άννα Ασημακοπούλου.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνη του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής τονίζει πως εκεί που είχαμε ξεπεράσει το στάδιο του Grexit, τώρα συζητείται συνέχεια, παντού και επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό συμφωνία «για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και να σταματήσει να μεγαλώνει ο λογαριασμός».

Σε άλλο σημείο, η κυρία Ασημακοπούλου κάνει λόγο για απίστευτη ελαφρότητα, αναφερόμενη στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ότι λείπουν περίπου 400 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες του κράτους, χαρακτηρίζει πράξη ανικανότητας και κυβερνητικού αλαλούμ την ΠΝΠ για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ και επισημαίνει ότι οι επιλογές της κυβέρνησης είναι ο έντιμος συμβιβασμός ή η ρήξη χωρίς, όμως, όπως τονίζει, να έχει τέτοια εντολή.

Επίσης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΝΔ σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εάν προκύψει κάτι τέτοιο από τις εξελίξεις, ενώ απαντά σε όσους εξακολουθούν να ζητούν διενέργεια εκτάκτου συνεδρίου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Αυτήν τη στιγμή, μία μέρα που ο υπουργός Οικονομικών λέει «μπορεί να μην έχω για συντάξεις», «α ναι, έχω για συντάξεις» και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, που δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τη συμφωνία, αν θα πάμε σε ρήξη, νομίζω ότι προέχει το καλό της χώρας. Εδώ είμαστε για να συνεχιστούν οι εξελίξεις συντεταγμένα και μέσα στη ΝΔ. Και δεν έχω καμία αμφιβολία και για τον κ. Σαμαρά, αλλά και όλους όσους είμαστε και στο Κοινοβούλιο και που αγαπάμε τη ΝΔ, ότι θα φροντίσουμε οι εξελίξεις να γίνουν όπως πρέπει για το καλό της χώρας, πάνω απ’ όλα. Γιατί αυτό είναι το στίγμα του κόμματός μας.


σχετικα αρθρα