Με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, και αργότερα με τον ίδιο τον Μπαν Κι-Μουν θα συναντηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη για το ζήτημα της ονομασία της ΠΓΔΜ ο Νίκος Κοτζιάς.

Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον κ. Νίμιτς θα πραγματοποιηθεί, στις 9 το πρωί τοπική ώρα (16:00 ελληνική), στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ενώ για τις 10:30 τοπική (17:30 ελληνική) έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του με τον Μπαν Κι-μουν.

Στο μεσοδιάστημα, προβλέπεται συνάντηση με τους Στάνλεϊ Μπέργκμαν και Ντέιβιντ Χάρις, πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της American Jewish Committee αντίστοιχα.

Οι κ.κ. Κοτζιάς και Κι-μουν μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους θα προβούν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Στη συνέχεια, o κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση, στις 13:30 (20.30 ε.ω), στην Αρχιεπισκοπή, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθήσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη δεξαμενή σκέψης Council on Foreign Relations με θέμα τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στις ΗΠΑ με συνάντηση που θα έχει στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με εκπροσώπους της Ομογένειας.