current views are: 1

24 Απριλίου 2015
Δημοσίευση09:51

Καραγκούνης: Μακάρι να υπάρξει λύση – Δεν φοβόμαστε τις εκλογές

«Μακάρι να υπάρξει λύση. Πρώτα απ’ όλα για την οικονομία μας και βεβαίως για τους ίδιους τους πολίτες», τόνισε ο Κώστας Καραγκούνης. 

Δημοσίευση 09:51’
αρθρο-newpost

«Μακάρι να υπάρξει λύση. Πρώτα απ’ όλα για την οικονομία μας και βεβαίως για τους ίδιους τους πολίτες», τόνισε ο Κώστας Καραγκούνης. 

«Μακάρι να υπάρξει λύση. Πρώτα απ’ όλα για την οικονομία μας και βεβαίως για τους ίδιους τους πολίτες», τόνισε ο Κώστας Καραγκούνης

Μιλώντας στον Real Fm, ο επρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Εμείς αυτό επιδιώκουμε από την πρώτη στιγμή και έχουμε πει ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτή την προσπάθεια. Αυτό που βλέπουμε όμως, δυστυχώς, είναι μια παράταση της αγωνίας για την ελληνική κοινωνία και κυρίως να οδηγείται η οικονομία σε μια πλήρη ασφυξία. Νομίζω ότι αυτό δεν βοηθά τη χώρα και δεν νομίζω ότι βάζει τη χώρα σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση. Έχω την εντύπωση ότι γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Η χώρα μπαίνει σε δεινή διαπραγματευτική θέση.

Σε ερώτηση αν η ΝΔ είναι διατεθειμένη να στηρίξει στη Βουλή μια συμφωνία με τους δανειστές, ο κ. Καραγκούνης απάντησε:

Εμείς έχουμε ψηφίσει ήδη τα δύο πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Το ζήτημα είναι αυτή η συμφωνία που θα έρθει, τι θα περιλαμβάνει… Ποια θα είναι η τελική συμφωνία, θα το δούμε εκείνη τη στιγμή. Θα δούμε τι περιλαμβάνει. Γιατί λέει η κυβέρνηση ότι ‘εμείς δεν έχουμε στην ατζέντα μας τα υφεσιακά μέτρα ‘. Μα το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο που είναι η μη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και η εσωτερική στάση πληρωμών που έχει γίνει, ήδη υπάρχει. Πώς μπορούμε να στηρίξουμε μια τέτοια λογική ή μια τέτοια πολιτική; Την τελική συμφωνία θα τη δούμε, θα την κρίνουμε και αναλόγως θα πράξουμε.

Όσον αφορά στα σενάρια περί δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σημείωσε:

Αυτό θα σημαίνει πλήρες αδιέξοδο και θα σημαίνει έμπρακτη ομολογία της αποτυχίας αυτής της κυβέρνησης. Δηλαδή, θα έχει απολέσει την εντολή που έδωσε ο κόσμος στις 25 Ιανουαρίου, όπου έδωσε εντολή για κατάργηση των μνημονίων και παύση της λιτότητας, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά όλα αυτά μέσα στο ευρώ. Νομίζω ότι αν πάμε σε εκλογές το δίλημμα θα είναι ξεκάθαρο: Ευρώ ή δραχμή. Και εκεί θα υπάρχει πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΝΔ φοβάται τις εκλογές, ο κ. Καραγκούνης απάντησε:

Εμείς δεν φοβόμαστε καθόλου τις εκλογές. Το αντίθετο. Αν τεθεί τέτοιο δίλημμα, οι πολίτες θα ψηφίσουν για την Ευρώπη και όχι εναντίον της Ευρώπης –το δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Νομίζω τη δυσκολία θα την έχει η κυβέρνηση. Πάντως, εμείς, δεν προτάσσουμε το κομματικό συμφέρον, εμείς προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον. Και το εθνικό συμφέρον λέει συμφωνία εντός ευρώ και επιτέλους να λήξει αυτή η πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε. Τώρα βρεθήκαμε, γιατί υπήρξαν συγκεκριμένες αδυναμίες και ελλείψεις αυτής της κυβέρνησης που εγκλωβίστηκε στα ψέματα που έχει πει. Διότι κορόιδεψε τον κόσμο. Είναι σαφές ότι κορόιδεψε τον κόσμο. 


σχετικα αρθρα