Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου με αφορμή πληροφορίες περί κατάργησης τριών αγγλόφωνων προπτυχιακών τμημάτων στα ΑΕΙ της χώρας που ιδρύθηκαν για να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

«Κύριος σκοπός ίδρυσης αγγλόφωνων τμημάτων είναι η προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό σε γνωστικά πεδία που διευρύνουν τις δυνατότητες εξωστρέφειας των Πανεπιστημίων αλλά και της οικονομίας, καθώς αποτελούν πόλο έλξης για φοιτητές από χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ρωσία» αναφέρει η κ. Χριστοφιλοπούλου και προσθέτει: 

Δυστυχώς μετά την εξαγγελθείσα κατάργηση των βασικότερων διατάξεων του ν. 4009/2011, ο κ. Μπαλτάς φαίνεται να συνεχίζει το “τσεκούρωμα” της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποστερώντας  κάθε προοπτική εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ.

«Καλούμε το Υπουργείο να συνειδητοποιήσει -έστω την ύστατη στιγμή- τη σημασία της εκπαίδευσης και της έρευνας για την ανάπτυξη της χώρας και την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της. Σπασμωδικές κινήσεις, που εμφορούνται από ιδεοληψίες του παρελθόντος προκαλούν τεράστια ζημία σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο. Ας χτίσουμε μαζί την Παιδεία που μας αξίζει» συνεχίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που τονίζει:

Μην γκρεμίζουμε τα πάντα. Είναι θλιβερό για τον τόπο και τα παιδιά μας.