Τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα στενεύουν και χρειάζεται μεγαλύτερη πρόοδος διεμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του άτυπου συμβουλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ «υπάρχουν θετικά σημάδια αλλά υπάρχουν ευρείες διαφωνίες. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και χρειάζεται μεγαλύτερη πρόοδος. Η ευθύνη για αυτό ανήκει στην ελληνική πλευρά και το να οδηγηθούμε σε συμφωνία είναι προς το συμφέρον της ελληνικής πλευράς».

Όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup «για να εκταμιευθούν τα χρήματα χρειάζεται μια συνολική συμφωνία.» ενω πρόσθεσε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας θα επαναξιολογηθεί σε επόμενο Eurogroup τον Μάιο.

«Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν γίνει απόλυτα κατανοητές. Είναι σημαντικό να έχουμε συμφωνία για αυτούς τους τέσσερις μήνες και μετά να δούμε πώς μπορούμε να εργαστούμε μαζί μετά τον Ιούνιο. Είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για μέλλον όταν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για κάτι μέσα σε 4 μήνες».

Καταλήγοντας ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι οι εταίροι της Ελλάδας είναι αφοσιωμένοι στο να την βοηθήσουν να βρεθεί λύση. Μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για έκτακτο Eurogroup πριν από τις 11 Μαΐου λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ατζέντα του είναι ευέλικτη.