Με τίτλο «Ψάξτε τον Γιάννο»! κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει την κυβερνητική εντολή για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Η Realnews φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητο έγγραφο του ΣΔΟΕ προς την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, με ημερομηνία 5 Μαΐου 2011 και με το οποίο δίδεται παραγγελία να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Γ. Παπαντωνίου. Παράλληλα, ζητούνται πληροφορίες για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας του πρώην υπουργού από το 1997 και μετά.

Ο πρώην υπουργός κ. Γιάννος Παπαντωνίου έκανε στο Real.gr δήλωση, με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews, η οποία αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο του ΣΔΟΕ που ζητά έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών και των συναλλαγών του από το 1997 και μετά.

Στη δήλωση του στο Real.gr, o πρώην υπουργός αφήνει αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών λέγοντας: "Γιατί, στη δική μου περίπτωση επαναλαμβάνεται ένας ήδη επανειλημμένα διενεργηθείς έλεγχος; Γιατί, εν γνώσει αυτού του γεγονότος, δόθηκε η συγκεκριμένη συνέχεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών;"

Σε άλλο σημείο υπενθυμίζει ότι "όταν η δικαστική έρευνα προσκρούει σε ενδεχόμενη ευθύνη υπουργού ο φάκελος διαβιβάζεται "αμελητί" στη Βουλή", κάτι που δεν έγινε στην περίπτωσή του.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αναρωτιέται αν "πρόκειται για μεθόδευση που συνδέεται με την επιχείρηση λασπολογίας που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια".

Ο κ. Παπαντωνίου, αφού υπενθυμίζει ότι έχει ήδη ελεγχθεί, διευκρινίζει ότι "είναι ευπρόσδεκτος κάθε νέος έλεγχος" και καταλήγει, λέγοντας ότι θα στείλει επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Η πλήρης δήλωση του πρώην υπουργού στο Real.gr, με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews, έχει ως εξής:

«1. Η κίνηση των τραπεζικών μου λογαριασμών καθώς και όλες οι οικονομικές μου συναλλαγές από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν τεθεί, οικειοθελώς, στη διάθεση των αρχών εδώ και πολύ καιρό, και μάλιστα στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens. Έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου του «πόθεν έσχες» της Βουλής, με τη συνδρομή εντεταλμένων ορκωτών ελεγκτών, και αποδείχθηκε ότι είναι απόλυτα συνεπείς με την περιουσιακή μου κατάσταση. Όσες φορές και να ανοίξουν στο μέλλον, δεν μπορεί να προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα. Είναι, κατά συνέπεια, ευπρόσδεκτη κάθε μελλοντική έρευνα από οποιαδήποτε αρχή.

2. Η δικαιοσύνη πρέπει να πράττει το καθήκον της. Όμως, πρέπει να σέβεται, όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά, το Σύνταγμα και τους νόμους. Όταν παρεκκλίνει, παραβιάζει το θεμελιώδες καθήκον της, την επιβολή του νόμου. Το Σύνταγμα ορίζει ότι όταν η δικαστική έρευνα προσκρούει σε ενδεχόμενη ευθύνη υπουργού, ο φάκελος διαβιβάζεται «αμελητί» στη Βουλή. Γιατί, στη δική μου περίπτωση επαναλαμβάνεται ένας ήδη επανειλημμένα διενεργηθείς έλεγχος; Γιατί, εν γνώσει αυτού του γεγονότος, δόθηκε η συγκεκριμένη συνέχεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών;

3. Μήπως η μεθόδευση αυτή συνδέεται με τη γενικότερη επιχείρηση λασπολογίας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια; Σε κάθε περίπτωση, αντανακλά την κατάπτωση της θεσμικής λειτουργίας της δημοκρατίας, συμβαδίζοντας με την επιδείνωση της ηθικής και πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

4. Να ελέγξουν οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Με σεβασμό, όμως, στους θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που παραβιάζονται βάναυσα όταν επιχειρείται «κυνήγι μαγισσών».

5. Απευθύνω σχετική επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας και της θεσμικής λειτουργίας του Κράτους Δικαίου.