«Τα λεφτά μου τα έχω στην Ελλάδα», δήλωσε, ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων του Bloomberg ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Καταλαβαίνω τον κόσμο που αποσύρει τα λεφτά του. Εάν φοβάσαι για τις τράπεζες, είσαι ελεύθερος να αποσύρεις τα λεφτά σου και να τα κάνεις ό,τι θέλεις. Απ' την άλλη βέβαια οι Έλληνες πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί εδώ ζούμε, εδώ είναι η πατρίδα μας.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως ανησυχεί καθώς πιστεύει πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τη δύναμη για να κάνει κάθε τι να μας κρατήσει στην ευρωζώνη».

Υπογραμμίζοντας πως το πρόγραμμα που ακολουθούσε η Ελλάδα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της προόδου και κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι αντέστρεψε την πορεία ανάκαμψης ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να βρει την πολιτική δύναμη για να κλείσει ακόμα και σήμερα τη συμφωνία».

Μίλησε για εσωτερικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά καθιστά προβληματική τη διαπραγμάτευση, υπολογίζοντας ο ίδιος 30 με 40 βουλευτές της πλειοψηφίας που δεν θα ψήφιζαν έναν συμβιβασμό στην κατεύθυνση Βαρουφάκη. 

Σημείωσε όμως ότι «η Βουλή θα μπορούσε να βρει τη λύση» ώστε η χώρα να μην πέσει στα βράχια.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι Πρόεδρος ενός νεοκομουνιστικού κόμματος μόνο, αλλά πρωθυπουργός της χώρας. Μπορεί να βρει τη λύση και να υπάρξει συμφωνία, αλλά δε νομίζω πως έχει την πολιτική δύναμη να το κάνει», είπε.

Εμφανίστηκε ακόμη βέβαιος ότι η ΝΔ θα κέρδιζε τις εκλογές εάν αυτές διεξάγονταν με το ερώτημα «ΣΥΡΙΖΑ και δραχμή» ή «ΝΔ και ευρώ».