Την ένταση που υπήρξε στη συνεδρίαση του Eurogroup επιβεβαίωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο τέλος θα βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την έλλειψη προτάσεων που συχνά χαρακτηρίζει τις τοποθετήσεις των ομολόγων του. 

«Όσο πλησιάζουμε στο τέλος της διαπραγμάτευσης είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στη Ρίγα, ενώ όσον αφορά τις καθυστερήσεις και τη στάση των πιστωτών, είπε ότι πολύ συχνά οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη δίνουν την εντύπωση ότι με πρόσχημα τις διαβουλεύσεις στο τεχνικό επίπεδο, δεν θέλουν να ενημερώνονται για τις ελληνικές προτάσεις

«Θέλουμε συμφωνία, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε:

Μια συμφωνία συνεκτική. Μια συμφωνία που θα μπορώ να τη φέρω στην Βουλή και να την υπερασπιστώ λέγοντας ότι αυτό είναι το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας.

Στο ερώτημα για ενδεχόμενη συνάντησή του με εκπροσώπους των θεσμών, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τους υποδεχτεί, ακόμη και στο γραφείο του στην Αθήνα, αν θεωρούσε πως έτσι θα υπήρχε λύση των προβλημάτων. Σημείωσε, πάντως, ότι τα πραγματικά προβλήματα είναι ουσίας και όχι διαδικασίας.


Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ πέταξε το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά ενώ απέρριψε «μερική συμφωνία με τμηματική καταβολή της δόσης» κάτι που ζήτησε λίγο αργότερα ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας πως «οι διαπραγματεύσεις θα επιταχυνθούν αν οι δανειστές συμφωνήσουν σε μερική εκταμίευση δόσης έναντι μικρής λίστας μεταρρυθμίσεων». 

Πάντως, η συμφωνία βρίσκεται ακόμα μακριά, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του Γέρουν Ντάισελμπλουμ και του Πιερ Μοσκοβισί. Ο επικεφαλής του Eurogroup απέρριψε το αίτημα της Ελλάδας για«μερική συμφωνία με τμηματική καταβολή της δόσης». 

Ο κ.  Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης οτι απο τη στιγμή που θα κλείσουν οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις, θα αρχίσουν οι συνεννοήσεις για το πρόγραμμα που θα υπάρξει μετά τον Ιούνιο, όποτε λήγει η τετράμηνη παράταση. Ο Ολλανδός υπουργος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδας, λέγοντας οτι είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο θα πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός των διαβουλεύσεων.  Παράλληλα, επιβεβαίωσε το αρνητικό κλίμα για την ελληνική πλευρα και τον Γιανη Βαρουφάκη.

Ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε ότι έχει σημειώθεί πρόοδος απο ελληνικής πλευράς,  κυρίως τις τελευταίες ημέρες, πλην όμως σημείωσε οτι αυτές είναι ανεπαρκείς. «Είμαστε ακόμη μακριά» τονισε ο Γάλλος Επίτροπος, επισημαίνοντας οτι οι ελληνικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες θα πρέπει να ενταθούν.