Ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Aung San Suu Kyi, η οποία απελευθερώθηκε μετά από πολύχρονο κατ’ οίκον περιορισμό που της είχε επιβάλει το στρατιωτικό καθεστώς στη Βιρμανία. Στο προηγούμενο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η Aung San Suu Kyi είχε ανακηρυχθεί Ειδική Επίτιμη Πρόεδρος.


Ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την απελευθέρωσή της, αλλά και τη στήριξή του, προσωπικά και εκ μέρους του Ελληνικού λαού. Ιδιαίτερα τόνισε ότι, εμείς οι Έλληνες κατανοούμε απολύτως τη σημασία της στέρησης των ελευθεριών, πολύ περισσότερο που η χώρα μας έχει ζήσει στην πρόσφατη ιστορία της ένα δικτατορικό καθεστώς.
Η Aung San Suu Kyi ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό για την στήριξη και τη συμπαράστασή του.
Εξέφρασε και τη συγκίνησή της γιατί, όπως εξήγησε, η Ελλάδα είναι για την ίδια, που μεγάλωσε με τους ελληνικούς μύθους, η αγαπημένη της χώρα, και πάντα ήθελε να επισκεφθεί τον Όλυμπο. Ανέφερε, μάλιστα, ότι είχαν την επιθυμία να επισκεφθούν τη χώρα μας με τον αποθανόντα σύζυγό της.
Ο Πρωθυπουργός της απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα μας και συμφώνησαν να έχουν συνεχή επικοινωνία και επαφές για τις εξελίξεις στην περιοχή.