current views are: 1

24 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:19

Βενιζέλος: Κραυγαλέα παραβίαση του Συντάγματος η ΠΝΠ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δημοσίευση 16:19’
αρθρο-newpost

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κραυγαλέα παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος.

«Θεωρείτε ότι κάνετε πράξη αντίστασης γιατί επιβάλετε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επεσήμανε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται για πράξη αντίστασης αλλά για ταπείνωση. 

Ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε ποιον έχει ωφελήσει η σκληρή στάση των δανειστών, απαντώντας ότι ωφελημένος είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ σχολίασε: 

Είδα ελεγεία της Αυγής για τη στάση των ΑΝΕΛ. Καταπληκτικό επίτευγμα για πρώτη φορά αριστερά.

Δύο δρόμοι υπάρχουν για την κυβέρνηση κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Ο ένας είναι να προσχωρήσετε στην πολιτική μας, για τη σωτηρία. Ή άλλη επιλογή είναι η καταστροφή της χώρας», είπε και συμπλήρωσε ότι η ιστορία θα δικαιώσει τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ασάφεια και διαφορετικές θέσεις, την ώρα που η ρευστότητα στερεύει. «Δεν υπάρχουν λεφτά για την αγορά, για επενδύσεις, για απασχόληση», υπογράμμισε, καλώντας την κυβέρνηση να «ενημερώσει τον εαυτό της», ενώ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία επαφή των διαφορετικών επιπέδων διαπραγμάτευσης.

 «Γι΄ αυτό διαμορφώνετε απειλές, ότι φταίνε οι ξένοι, η προηγούμενη κυβέρνηση», είπε και αναφέρθηκε στις Κάννες, σχολιάζοντας τα περί δημοψηφίσματος.

«Θα πάτε σε εκλογές για παρουσιάσετε ποιο πρόγραμμα; Για εντολή ρήξης ή εντολή συμβιβασμού;», διερωτήθηκε, ζητώντας από τη συμπολίτευση αν δεν μπορεί να κυβερνήσει, να το πει και να προσφύγει στις κάλπες.


σχετικα αρθρα