Απώτερος στόχος των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα είναι η επίτευξη συμφωνίας ως τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στο έντυπο Ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe.

«Αυτό που θέλουμε είναι συγκεκριμένες, σοβαρές και κοστολογημένες συνομιλίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε δύο στάδια. Ο απώτερος στόχος είναι το τέλος Ιουνίου. Ελπίζουμε ότι μπορούμε, στα τέλη Απριλίου, να έχουμε μια ισχυρή και θετική πρώτη προσέγγιση. Νομίζω και ελπίζω ότι στο Eurogroup, θα είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε ότι έχει υπάρξει πρόοδος, αν και η γενική άποψη των συνομιλητών της Ελλάδας είναι ότι δεν έχουμε προχωρήσει τόσο γρήγορα όσο θα μπορούσαμε» είπε.

Ο κ. Σαπέν πρόσθεσε ότι «έχει χαθεί χρόνος, αλλά μπορεί να ξανακερδηθεί. Είναι σημαντικό να καταδειχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν είναι το τέλος της διαδικασίας, αλλά μόνο ένα στάδιο, καθώς και ότι υπάρχει κινητικότητα και η ελληνική κυβέρνηση διεξάγει αρκετά συγκεκριμένες συζητήσεις».

Κια σημείωσε ακόμα:

Χρειαζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και τον κατάλογο αυτών. Αλλά είναι επίσης θεμιτό ότι τα θεσμικά όργανα ζητούν περισσότερες λεπτομέρειες, ιδίως όσον αφορά στην κοστολόγηση των μέτρων. Η ευελιξία, η οποία συνίσταται στο να δεχθούμε ότι ο προηγούμενος κατάλογος μεταρρυθμίσεων μπορεί να τροποποιηθεί, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να παραβλέπουμε την ανάγκη για ένα σοβαρό και βιώσιμο πλαίσιο. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, ιδιαίτερα σε θέματα φορολογίας. Όλα θα πρέπει να είναι μετρήσιμα, αξιόπιστα, καθώς και να αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες θέλουν να βελτιώσουν την κατάσταση των δημοσιονομικών τους και όχι να την επιδεινώσουν.