«Καρφιά» κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ρίχνει σε δημοσίευμά του το γερμανικό Spiegel, με αφορμή την έντονη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο έλληνας ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, αφού πιστεύει ότι μια συμφωνία, στο πλαίσιο που ζητεί η ελληνική πλευρά, είναι εφικτή.

«Mόνο ένα πρόσωπο βλέπει πιο χαλαρά την κατάσταση» σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα που τονίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών ξεκαθάρισαν στον άλληνα ομόλογό τους ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία τμηματική συμφωνία και καμία τμηματική εκταμίευση της δόσης, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ισχύοντος προγράμματος από την τρόικα.

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι είναι αισιόδοξος για την επίτευξη μιας συμφωνίας. 

Σύμφωνα με το γερμανικό ρεπορτάζ, είναι προφανώς ο μοναδικός που πιστεύει κάτι τέτοιο, διότι υπόλοιποι υπουργοί της Ευρωζώνης έχουν ζητήσει από την Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της.

Το δημοσίευμα σημειώνει, ακόμα ότι κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη μετά τον Ιούνιο. «Είτε μισοάδειο είτε μισογεμάτο το ποτήρι αδειάζει γρήγορα» τονίζει χαρακτηριστικά...