Στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Πάτρα μίλησε ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, με επίκεντρο το μεταναστευτικό.

Για παράλυση, απόλυτη αβεβαιότητα και ασφυξία στην χώρα έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προσυνδιάσκεψη της ΝΔ που πραγματοποιείται στην Πάτρα. Επιπλέον, αναφερόμενος στα σενάρια πρόωρων εκλογών και τις αντίστοιχες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, τόνισε ότι αν πάνε σε εκλογές θα είναι πλήρης ομολογία ότι δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν. «Και ζητάνε  έγκριση για τη δραχμή. Το μόνο ερώτημα των εκλογών είναι η δραχμή» τόνισε και αναφέρθηκε σε καταστροφικές συνέπειες μια τέτοιας εξέλιξης. 

Εκλογές σημαίνει εντολή για την δραχμή. Ακόμα και να τις κερδίσει, οι δανειστές θα σου πουν τα ίδια έλα να συνεχίσουμε τον διάλογο από εκεί που μείναμε. Εκλογές σημαίνει δραχμή και θα ήταν η καταστροφή μας. Θα ήταν αδιανόητο να συμβεί αυτό και θα το εμποδίσουμε, θα πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, να διώξει τα βαρίδια της. Η χώρα αυτή χρειάζεται προοπτική και ελπίδα. Δεν κινδυνολογούσαμε λέγαμε την αλήθεια. Ο Σ ΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε λέγοντας πολλά ψέματα.

«Το πρωί μας λενε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, το μεσημέρι ότι τα χρήματα βρέθηκαν, το βράδυ ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, την επόμενη ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία» δήλώσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνον τας λόγο «για σκωτσέζικο καθημερινό ντους που δεν έχει συμβεί ποτέ στο τόπο». Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στο Μαξίμου λέγοντας  χαρακτηριστικά:

Μας λένε ψέμματα. Η χώρα βουλιάζει και έχει ξεκινήσει ένα κύμα απόγνωσης. Την ελπίδα υποσχέθηκαν και στην απελπισία οδηγούν τη χώρα. 

«Η ΝΔ το δηλώνει καθαρά: Μπορούμε να βγούμε οριστικά από το μνημόνιο και την κρίση αρκεί να αλλάξουμε πολιτκή και αν δεν είχε ανακοπεί η καλή πορεία θα είχαμε ήδη βγει από την κρίση». 

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα σε τρεις μήνες φέρνει τη χώρα πάλι «κοντά στο κακό, τα ελλείμματα και τη ύφεση», ενώ έκανε λόγο για μαθητευόμενους μάγους που «ενώ η χώρα θα  θα μπορούσε να βγει από την κρίση σε 1-1,5 χρόνο, εκείνοι ακυρώνουν μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις». 

Για το μεταναστευτικό είπε ότι στην Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο μια συμφωνία, που θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση και να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης. «Η κυβέρνηση προσκάλεσε λαθρομετανάστες να σαρώσουν τον κόσμο κατά κύματα, υιοθέτησαν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και μας οδηγούν σε έξοδο από το Σένγκεν» τόνισε. Όπως είπε πρέπει να πιέσουμε την κυβέρνηση να ακολουθήσει μια αληθινά ευρωπαϊκή πολιτική τόσο στην οικονομία όσο και στην ασφάλεια. 

«Η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα με τους λαθρομετανάστες» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα πανεπιστήμια και τις καταλήψεις τόνισε ότι «νομιμοποιούν ένα άσυλο παρανομίας»