Ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη, το οποίο υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί.

Ο κ. Παυλόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωράκη για την πρωτοβουλία του και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι απόψεις του συγκλίνουν στο ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα χωρίς να υπάρχει συνεννόηση. Αυτό συνέρχεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις βάσει του Συντάγματος και από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει τη σχετική πρωτοβουλία» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «ο ρόλος, οι αρμοδιότητές μου και κυρίως η λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών, μου επιβάλουν να κάνω τα πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάραχτη εντός της Ευρώπης και της Ευρωζώνης».

Όπως τόνισε «σε αυτόν τον τομέα θα κάνω, όχι απλώς αυτό που μου αναλογεί, θα υπερβώ και αυτό ακόμα, το οποίο ενδεχομένως, φαίνεται να αγγίζει τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «είμαστε ακριβώς στη στιγμή, που ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, και πρώτα από όλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να μείνει η Ελλάδα στη καρδιά της Ευρώπης».

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, είναι στο πλευρό των ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. «Από τότε άλλωστε που ήσασταν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή που μας έβαλε στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης».