Την δική του άποψη για την υπόθεση του Σάββα Ξηρού εξέφρασε ανοιχτά ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Ο υπουργός θέτει ως προϋπόθεση για την αποφυλάκισή του να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων. Να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και μετά θα μπορούσε να αποφυλακιστεί, τόνισε. 

Σχετικά με το αν πρέπει να αυτονομηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει ότι πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο υπουργείο. «Χρειάζεται γενική αναδιάταξη όλου του μοντέλου που έχει κάνει η κυβέρνηση» επισημαίνει.

Για το ποια πρέπει να είναι στάση της αστυνομίας ο κ. Πανούσης σημειώνει: «Θέλει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, να δώσεις το μήνυμα της ήπιας διαχείρισης, αλλά να μη θεωρήσει κάποιος ότι έχει υποχωρήσει η Δημοκρατία ή η αστυνομία. Δεν μπορεί να υποχωρεί η Δημοκρατία».

Την ίδια ώρα, ανοιχτά διαφωνεί με το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος εκτός αν «ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να κάνει μια αναδιάταξη του συνολικού πολιτικού σκηνικού.

«Οι εκλογές θα είχαν νόημα αν άλλαζε το πολιτικό σκηνικό της χώρας, διότι εκλογές συνήθως ζητά η αντιπολίτευση, όχι η κυβέρνηση. Δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση να λέει θέλω να κάνω εκλογές όταν μάλιστα έχει 149 βουλευτές. Η αντιπολίτευση δεν θέλει εκλογές διότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση» εξηγεί.