«Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει εντολή για διεκδίκηση αλλαγής πολιτικής εντός ευρώ και όχι για μια ηρωική έξοδο στη διαπραγμάτευση στηρίζουμε την κυβέρνηση στον βαθμό που θα διεκδικήσει την αλλαγή πολιτικής.  Είμαστε αντίθετοι σε μια λογική ρήξης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

«Όσοι σκέπτονται ότι είναι η ώρα για μια πολιτική του όλα ή τίποτα κάνουν τεράστιο λάθος, δημιουργούν διακινδύνευση για τη χώρα και συμβάλλουν στην ακύρωση του στόχου της προοδευτικής αλλαγής« σημείωσε. 

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινείται με μια λογική γενικής αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες συνταγές, και πώς είναι αναγκαίο να αναδείξει το οξύ ελληνικό πρόβλημα, προβάλλλοντας ένα διαφορετικό, αλλά ρεαλιστικό, σχέδιο για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Επανέλαβε ότι επιβαλλεται σημαντική απομείωση του χρέους, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα προωθούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας.