Την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα ολοκληρωθεί σύντομα και θετικά για την χώρα, εξέφρασε σήμερα από την Πάτρα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πρόσθεσε ότι στο DNA της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπήρχε ποτέ η ρήξη και πως όλοι αντιλαμβάνονται, ότι μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, θα είχε κακό αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές. Ακόμη, ανέφερε ότι και οι θεσμοί και η κυβέρνηση, βρίσκονται σε ένα ώριμο στάδιο, ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, και προχωρά σταδιακά στην εξειδίκευση και υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού της πλαισίου.

Μάλιστα σε αυτό το σημείο τόνισε, ότι οι εταίροι της Ελλάδας έχουν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν την αναγκαία ρευστότητα για να αναπνεύσει η οικονομία.

Αναφερόμενος στην Δημόσια Διοίκηση, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι στόχος του είναι να την μετατρέψει από βαρίδι της επιχειρηματικότητας σε μοχλό ανάπτυξης της χώρας και δεσμεύθηκε να επεκτείνει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, εξήγγειλε μέτρα στήριξης της λειτουργίας των Επιμελητηρίων σε θέματα που αφορούν στην κατάρτιση του προσωπικού, στην αναβάθμιση του ρόλου τους, στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και στην διασύνδεση των ΚΕΠ με το γενικό εμπορικό μητρώο.