Αποκλειστικό: «Πρόβα» εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα

Αποκλειστικό: «Πρόβα» εκλογών στο υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα
Photo: Intime News Photo Agency

Τα σενάρια που διακινούνται περί πρόωρων εκλογών όσο κι αν διαψεύδονται δεν παύουν να φουντώνουν τις τελευταίες ώρες. 

Στα δημοσιογραφικά γραφεία «ακούγονται» μάλιστα και ημερομηνίες όπως αυτή της 31ης Μαΐου αλλά και της 7ης Ιουνίου

Σύμφωνα πάντως με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, την περασμένη Παρασκευή, μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ δόθηκε εντολή σε τεχνικούς του ΟΤΕ να τσεκάρουν όλες τις τηλεφωνικές γραμμές του υπουργείου Εσωτερικών που μεταδίδουν τα εκλογικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για περίπου 300 γραμμές τις οποίες θα ελέγξουν τη Δευτέρα οι τεχνικοί του ΟΤΕ μαζί με τις οπτικές ίνες που διαθέτει το υπουργείο στην πλατεία Κλαυθμώνος και μαζί με τις γραμμές που διαθέτει η Singular Logic στο υπουργείο Υγείας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το τσεκ στις τηλεφωνικές γραμμές που μεταδίδουν τα εκλογικά αποτελέσματα γίνεται ανά εξάμηνο, ωστόσο έχει τύχει και σε άλλες περιόδους, πολιτικά ρευστές να αυξάνεται η συχνότητα των σχετικών ελέγχων, στο πλαίσιο ετοιμότητας του εκλογικού μηχανισμού της χώρας. Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως σχετικές εντολές για ελέγχους δόθηκαν και για το Ζάππειο Μέγαρο. 

Αξιόπιστες πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά στο newpost.gr πως το τελευταίο τετράμηνο της διακυβέρνησης Σαμαρά τέτοιοι έλεγχοι γίνονταν διαρκώς. Όπως σημείωναν μάλιστα με νόημα ο εκλογικός μηχανισμός ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και σε ένα πιθανό δημοψήφισμα...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο