Την πεποίθηση ότι στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης τα πράγματα πάνε καλά εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει «όπως επιθυμεί μία ομάδα» και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία θα εξαρτηθεί εάν πράγματι οι εταίροι στην Ε.Ε. κατανοήσουν ότι επιβλήθηκε μία πολιτική η οποία απέτυχε και ο ελληνικός λαός απέρριψε».

«Η ελληνική πλευρά έχοντας κάνει αρκετά βήματα μπροστά σε σχέση με μεταρρυθμίσεις, με αλλαγές στον δημόσιο τομέα, έχει προσφέρει αρκετά καλή εικόνα για το τι θέλει να κάνει. Η εσωτερική υποτίμηση και η υπερφορολόγηση, η μείωση μισθών και συντάξεων φάνηκε ότι απέτυχε, κάτι που παραδέχονται και οι διεθνείς πιστωτές», τόνισε.

Σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι συνομιλίες, ο κ. Καμμένος είπε:

Ο κ. Θεοχαράκης επί 32 ώρες μιλάει με τους θεσμούς. Προχωράμε στα τέσσερα θέματα που ζητούν, προσαρμοζόμαστε χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας, απαντούμε και μετά έρχονται άλλα 25 θέματα.

«Υπάρχουν κάποιοι που υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση. Κάποιοι θέλουν να υποτάξουν την Ελλάδα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ο κ. Σόιμπλε έχει περάσει ότι η Ε.Ε. είναι δικό του μαγαζί. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση. Και αυτό ανατρέπει και τη βάση της Ε.Ε.».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν συμφέρουν και τόνισε ότι αυτό που συμφέρει την Ελλάδα είναι η σταθερότητα. 

Ακόμη, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και προέχει «να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε μία διαπραγμάτευση».

Ωστόσο, ανέφερε ότι «σε περίπτωση που προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν παράτυπα έξοδο» θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα.

Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ο ίδιος σημείωσε ότι η συμπεριφορά των εκπροσώπων των δανειστών είναι η ίδια, η δική μας δεν είναι ίδια. «Του κ. Σαμαρά του στέλνανε νομοσχέδια και δεν προλάβαινε να τα μεταφράσει τα έφερνε στα αγγλικά. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκανε καμία προσπάθεια» σχολίασε.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως «νομίζουν ότι θα αλλάζουν κυβερνήσεις ανεξάρτητα από τη βούληση των λαών. Τώρα δεν θέλουν τον κ. Βαρουφάκη πριν δεν θέλανε εμένα ως εταίρο στην κυβέρνηση».