Από τις 11 Μαΐου θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι» για κατ' οίκον περιορισμό, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε:

Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του 'βραχιολιού', και από 11 Μαΐου θα αρχίσουν οι υποβολές αιτήσεων των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι».

Διευκρίνισε δε ότι τα «βραχιολάκια» δεν αγοράζονται και ότι όταν τελειώσει η σύμβαση η εταιρεία θα τα πάρει πίσω.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ακόμη ότι έχει γίνει ήδη η σχετική εκπαίδευση των δικαστών, οι οποίοι θα χειριστούν αυτό το σύστημα και «είμαστε απολύτως έτοιμοι για την έναρξη εφαρμογής του 'βραχιολιού'».

Αν κάποιος δεν δεχθεί το «βραχιολάκι», «τότε το μέτρο της αλλαγής του τρόπου έκτισης σε κατ' οίκον έκτιση δεν θα προχωρήσει», εξήγησε ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν έχει πληροφορηθεί επίσημα για κάποια άρνηση του Σάββα Ξηρού σχετικά με το «βραχιολάκι». 

Το «βραχιολάκι», σύμφωνα με τον υπουργό, αφορά πάνω από 10 ισοβίτες, ωστόσο στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου αυτού για τους ισοβίτες και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για μια θεσμική μεταρρύθμιση ώστε να καταστεί αυτό εφικτό.