Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Ενώ το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία παραμένει τεταμένο ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα έχουν την πρώτη κοινή παρουσία τους, την Τρίτη, στο ετήσιο τρισάγιο στη μνήμη του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι δύο άνδρες θα βρεθούν στο χώρο του Ιδρύματος Κ. Καραμανλής στη Φιλοθέη, σε μία κίνηση που εμπεριέχει προφανώς έντονο συμβολισμό.

Όπως πληροφορείται το Newpost, ο κ. Σαμαράς, όταν ενημερώθηκε από τα μέλη του Ιδρύματος, για τον προγραμματισμό του μνημοσύνου επέδειξε θερμή διάθεση να δώσει το «παρών», γεγονός που τελικά οδήγησε στην αλλαγή του προγράμματος, καθώς την Τετάρτη που είχε, αρχικώς, επιλεγεί ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η παρουσία Τσίπρα

Και εδώ είναι που η τελετή έρχεται και αποκτά χαρακτήρα «πολιτικού θρίλερ», ειδικά μετά την πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είχε εκδηλώσει την πρόθεση να μετέχει, εφόσον προσκληθεί. Μία τέτοια κίνηση, προφανώς, θα έστελνε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα και, παράλληλα, θα πυροδοτούσε νέο κύκλο σεναρίων για τις «πολιτικές γέφυρες» μεταξύ του Πρωθυπουργού και των «καραμανλικών».

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα μέλη του Ιδρύματος ουδέποτε εξέτασαν το ενδεχόμενο πρόσκλησης του Πρωθυπουργού καθώς δεν πρόκειται για κάποια πολιτική εκδήλωση, όπως αυτή στο Μέγαρο Μουσικής προ έτους, αλλά για το τρισάγιο στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Ελλάδας και ιδρυτή της Ν.Δ.

Πέραν, δηλαδή, του κ. Σαμαρά που, ως Πρόεδρος της Ν.Δ, ενημερώθηκε σχετικά, ουδείς άλλος προσεκλήθη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν ενημερώνει όσους εκδηλώνουν διάθεση να παραβρεθούν. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το σενάριο παρουσίας του Αλ. Τσίπρα την Τρίτη στη Φιλοθέη δεν είναι ισχυρό και αν υλοποιηθεί θα είναι μόνον με πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού.