Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κατά τη συνομιλία με την κ. Μέρκελ που έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Νίκος Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο όπου συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group.

Σε αυτό το πλαίσιο, αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων, ενώ την Τρίτη η συνεδρίαση θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.