Στο «εκρηκτικό» κλίμα που επικράτησε την Παρασκευή στο Eurogroup απέναντι στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του. 

«Πώς η Ε.Ε. έχασε την υπομονή της με τον Γ. Βαρουφάκη» τιτλοφορείται το δημοσίευμα που αναφέρεται στις προειδοποιήσεις του ΥΠΟΙΚ στους συναδέλφους του στην Ευρωζώνη για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, αν φτάσουν στα άκρα την πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση.

Σε εκείνο το σημείο, ο Σλοβάκος ομόλογός του Πίτερ Καζιμίρ «ξέσπασε». Εμφανίστηκε επικριτικός κατά του κ. Βαρουφάκη, απελευθερώνοντας τη δυσαρέσκειά του, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να «έχουν κουραστεί από τις διαλέξεις του καθηγητή οικονομικών και την αποτυχία του να τηρήσει τις δεσμεύσεις».

Τον κ. Καζιμίρ φέρονται να ακολούθησαν και άλλοι υπουργοί, οι οποίοι καταλόγισαν στον κ. Βαρουφάκη ότι σπαταλά τον χρόνο, τονίζοντας ότι «με την τακτική του δεν θα υπάρξει συμφωνία».

«Όλοι οι υπουργοί του είπαν: δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για απομόνωση του κ. Βαρουφάκη.