Παυλόπουλος: Θα αποπληρώσουμε το χρέος μας μέχρι το τελευταίο ευρώ

Παυλόπουλος: Θα αποπληρώσουμε το χρέος μας μέχρι το τελευταίο ευρώ

Αποκλείει την πιθανότητα ενός Grexit, διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της, ενώ τονίζει ότι θα επισπεύσει την επίσκεψη του στη Γερμανία για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Γιοαχίμ Γκάουκ, στον οποίο αποκάλυψε οτι θα θίξει και το θεμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Spiegel ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Κάποια από τα οικονομικά μέτρα που μας επιβλήθηκαν ήταν πέρα από το ευρωπαϊκό δίκαιο» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «θέλουμε να είμαστε ισοδύναμα μέλη της Ευρώπης». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της στους δανειστές: «Θα πληρώσουμε ό,τι μας αναλογεί μέχρι το τελευταίο Ευρώ. Δεν σκέπτομαι καν την πιθανότητα του Grexit. Χρειαζόμαστε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και σταδιακά θα μειώσουμε το χρεός μας», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την σταδιακή αποκατάσταση της διαμάχης σχετικά με το χρέος της Ελλάδας. 

«Θεωρώ ότι θέλουν μια Ευρωπαική Γερμανία και όχι μια Γερμανική Ευρώπη» τόνισε για τους Μέρκελ και τον Σόιμπλε, ενώ αναφέρθηκε στις πολύ καλές προσωπικές σχέσεις που είχε με τον Υπουργό Οικομικών της Γερμανίας, από την εποχή που ήταν συνάδελφοι. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο