Νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ανοίγοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την επαναφορά της ΕΡΤ

«Κάποιοι θέλουν την διατήρηση ενός άναρχου, χωρίς κανόνες τηλεοπτικού τοπίου. Εμείς από την πλευρά μας το λέμε με έμφαση: δεν μας απασχολούν αυτές οι αντιδράσεις. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη» τόνισε ο κ. Παππάς, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να 
μην ταυτιστεί «με όσους νομίζουν ότι θα έχουν θεσμική - φορολογική - οικονομική ασυλία στο διηνεκές».

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ χαρακτήρισε κορυφαίο πλήγμα της δημοκρατίας την απόφαση της κυβέρνησης  Σαμαρά να ρίξει «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο που Θα ψηφιστεί αύριο, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «ανάσα αξιοπρέπειας». «Η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει μια ηχηρή απάντηση αξιοπρέπειας σε όσους επιχείρησαν τις συνθήκες φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, να τις καταστήσουν ενεργές, όχι μόνο στο οικονομικό πεδίο αλλά και στο πεδίο το πολιτιστικό και το πολιτισμικό», τόνισε και σημείωσε ότι «η αναγέννηση της ΕΡΤ είναι νίκη της δημοκρατίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού απέναντι σε όσους όλα αυτά τα χρόνια τον συκοφάντησαν και δυστυχώς επιλέγουν να εξακολουθούν να τον συκοφαντούν».

«Παρά το γεγονός ότι ότι κάποιοι άρχιζαν να φωνάζουν ότι το νομοσχέδιο θα το κόψουν οι δανειστές, λες και είναι οι ντουντούκες, η κυβέρνηση εμφανίζεται συνεπής με τις τις προεκλογικές της δεσμεύσεις» υπογράμμισε.

Ως προς το σκέλος των διατάξεων που εισάγει το νομοσχέδιο, ο υπουργός Επικρατείας έκανε ειδική αναφορά στην κατάργηση προκλητικών προνομίων του παρελθόντος για διευθυντικά και άλλα στελέχη που απολάμβαναν αμοιβές απολύτως αναντίστοιχες και με τις δυνατότητες του φορέα αλλά και με ότι συνέβαινε στην κοινωνία συνολικά. Ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν νέοι Κανονισμοί που δεν θα αφήνουν περιθώρια για ύποπτες συμβάσεις και αδιαφανείς αναθέσεις.