Τη στήριξή του στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη εξέφρασε σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Βήμα Fm ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης :«Ο κ. Βαρουφάκης είναι υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης κι έχει την πλήρη εμπιστοσύνη και του πρωθυπουργού και την ψήφο της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν τίθεται θέμα να φύγει ο κ. Βαρουφάκης». 

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε πως «πρέπει να επέλθει η συμφωνία, η μικρή που λέμε, ως τα μέσα Μαΐου- χωρίς μέτρα, τα οποία θα είναι έξω από την προβληματική της κυβέρνησης, όπως επίσης και την προβληματική των πιστωτών», ενώ για το ασφαλιστικό εκτίμησε πως «θα υπάρχει κοινός τόπος, δεν θα μειωθούν συντάξεις», συμπληρώνοντας «εννοείται και η μεγάλη πλειοψηφία των επικουρικών, δεν θα μειωθεί»­­­.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις επεσήμανε πως «­­έχουμε επιλέξει το ­μοντέλο των­­­ αναπτυξιακών συμπράξεων. Δηλαδή, δεν αποσύρεται το κράτος, δεν ξεπουλάει, αλλά μπορεί να έχει αναπτυξιακές συνεργασίες και τα έσοδα από ενδεχόμενες συμπράξεις δεν θα πάνε όλα στο χρέος. Εμείς, ένα­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ μεγάλο μέρος θέλουμε να πάει στο Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικού Πλούτου που ήδη έχει δημιουργηθεί».

Επίσης, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι η αντιπολίτευση «κάνει ένα καταστροφικό παιχνίδι», σημειώνοντας: «Έχει δικαίωμα να έχει την πολιτική της άποψη- ακούμε συνέχεια, όμως, να ενσωματώνει στην πολιτική της κριτική όλα όσα λένε οι ακραίοι κύκλοι των πιστωτών. Για παράδειγμα, σηκώθηκε χτες στη Βουλή ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον κ. Βαρουφάκη, υιοθετώντας όλες τις βρωμιές και τις συκοφαντίες και τα ακραία που ειπώθηκαν εναντίον του στη Σύνοδο της Ρίγα, και είπε στο τέλος ότι παίρνει χασίς ο κ. Βαρουφάκης -και τα λέει αυτά. Τέτοιες βρωμιές μέσα στη Βουλή. Είναι δυνατόν να γίνει πολιτικός διάλογος έτσι;».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος είπε πως «η κυβέρνηση θέλει τη συμφωνία, όχι οποιαδήποτε συμφωνία», ενώ «ένα τμήμα των πιστωτών είναι πιθανόν να παίζει με τα ακραία σενάρια, τα οποία δεν είναι το Grexit, αλλά ουσιαστικά η διάλυση της Ευρωζώνης» και τόνισε:

«Δεν πρόκειται να κάνουμε υποχώρηση από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, οι οποίες είναι λογικές και εξελίσσονται μέσα στη διαπραγμάτευση. Έχουμε βάλει κόκκινες γραμμές, και θα επιμείνουμε, και θα κριθούμε. Αν αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε συμφωνίες, μάς πιέσουν γι' αυτό, και είναι έξω από τη δική μας προγραμματική στόχευση και θεώρηση, τότε λογικό να ζητήσουμε μετά να μιλήσει ο λαός, αυτό είναι σωστό. Στη συζήτηση για την προσφυγή, έχουμε την ρεαλιστική αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία. Και δημοψήφισμα να κάνεις, θέλεις μια βάση, επί ποίας βάσης θα γίνει το δημοψήφισμα;».